Renginiai

Knygos „Žalieji medeliai“ skaitymai ir edukacinės dirbtuvės šeimoms

362272762_662230855941468_1333402456636846482_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Sekmadienis, rugpjūčio 06, 2023 10:00
Vieta
Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72
Palanga, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Rugpjūčio 6 d. 10 val. kviečiame į žydų vaikų literatūros antologijos „Žalieji medeliai“ skaitymus ir edukacines dirbtuves šeimoms (vaikams nuo 5 m.). Renginys vyks Palangos vasaros skaitykloje (Vytauto g. 72).
Kaip prieš šimtą metų gyveno žydų vaikai? Kuo užsiimdavo ir ką žaisdavo?
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Judaikos tyrimų centro iniciatyva parengta ir asociacijos „Slinktys“ išleista knyga „Žalieji medeliai“ (Grininke beimelech) – tai Vilniuje prieš šimtą metų ėjusio vaikų žurnalo, saugomo Nacionalinės bibliotekos Judaikos kolekcijoje, pagrindu sudaryta vertimų antologija.
Tarpukariu leistas pirmasis Lietuvoje ir Lenkijoje iliustruotas žurnalas vaikams jidiš kalba buvo ir smagus laisvalaikio skaitinys įvairaus amžiaus vaikams, ir ugdymo priemonė. Jame skelbta žydų tautosaka, literatūros klasikų ir modernių rašytojų kūriniai, pasakojimai apie gamtą ir mokslą, populiariai išdėstyti žydų ir pasaulio istorijos siužetai, iškilių asmenybių biografijos, pasakojimai, susiję su žydų šventėmis.
Edukatorė Rasa Stakauskaitė perskaitys keletą knygos ištraukų, supažindinančių su tarpukario žydų vaikų kasdienybe. Remdamiesi išgirstais pasakojimais, sužinoję vaikų vardus, kokie jie buvo ir ką veikdavo, kursime jų personažus. Taip pat pasigaminsime sukutį dreidlą ir sužinosime, kaip juo žaisti.
Kviečiame registruotis: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.