Renginiai

Knygos „Kruvinos saulėgrąžos: Rusijos–Ukrainos karo dienoraštis“ pristatymas

362986479_665041285657488_6201472535775967520_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Penktadienis, rugpjūčio 04, 2023 17:00
Vieta
Turgaus g. 8
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešoji biblioteka
Rugpjūčio 4 d. (penktadienį) 17val. Klaipėdos m. sav. Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8 ) bus pristatoma knyga „Kruvinos saulėgrąžos: Rusijos–Ukrainos karo dienoraštis“. Renginyje dalyvaus jos autorius, karybos apžvalgininkas, rašytojas Giedrius Petkevičius.
Šis karo „anatomo" dienoraštis skirtas tiems, kurie ieško ginkluotės, karo taktikos aprašymų ir strateginės analizės užuomazgų. Aštri autoriaus plunksna perteikia ir stingdantį nerimo jausmą, ir bundančią viltį, ir karo sėkmės džiaugsmą. „Skaitytojas galės pamatyti, kaip karo Ukrainoje specifika keitėsi įvairiais etapais, kaip tai veikė tarptautinę saugumo situaciją ir kaip keitė požiūrius bei mąstyseną. Juk tai, kaip mes viską vertinome karo pradžioje, aiškiai skiriasi nuo to, kaip matome situaciją šiandien. Norėjau atskleisti šį virsmą visuomenėje, žmonių ir politikų galvose. Man šioje knygoje buvo svarbus ir edukacinis elementas, todėl skyriau nemažai dėmesio karybos pagrindams, šiame kare naudojamai ginkluotei ir taktikai“, – sako Giedrius Petkevičius.
Neįtikėtini beprotiški nutikimai, negirdėtos įdomybės, dramatiškos, o gal ir žiaurios istorijos – apie visa tai pasikalbėsime susitikime, Turgaus g. 8.
Renginyje gali būti fotografuojama/filmuojama ir viešinama.