Renginiai

Giedriaus Petkevičiaus knygų pristatymas

361631648_681681020669194_6562722722485741365_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, rugpjūčio 03, 2023 17:00
Vieta
J. K. Chodkevičiaus g. 1B
Kretinga, Lietuva
Organizuoja
Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka
Rugpjūčio 3 d. 17 val. (ketvirtadienį) Kretingos bibliotekos Konferencijų salėje vyks susitikimas su rašytoju Giedriumi Petkevičiumi.
Karybos apžvalgininkas, karo istorijos tyrinėtojas skaitytojams pristatys naujausią savo knygą „Kruvinos saulėgrąžos: Rusijos–Ukrainos karo dienoraštis“. ??
Giedrius Petkevičius savo alkį tyrinėdamas karybą ir istoriją stengėsi numalšinti tarnaudamas Krašto apsaugos savanorių pajėgose ir studijomis Vytauto Didžiojo universiteto istorijos fakultete.
Žmogaus sielos gelmes ir tamsiąsias puses tyrinėjo dirbdamas psichologu su nuteistaisiais. Nuolatinis Lietuvos kariuomenės dalinių ir pratybų lankymas, bendravimas su įvairaus rango kariškiais ir praktinė parama Lietuvos šaulių sąjungai, o pagaliau ir įvairiausių istorinių, politinių bei karinių šaltinių studijos ir analitinis vertinimas suformavo unikalų požiūrį į mus supančią karinę, politinę aplinką ir istorinį paveldą. ??
___________________
Apie knygą „Kruvinos saulėgrąžos: Rusijos–Ukrainos karo dienoraštis“:
Karas visuomet ateina netikėtai. Jis sukrečia, supurto. Jis žudo ir luošina. Kartu sutelkia ir skatina tikėjimą šviesesniu rytojumi. Karas keičia kovojančius žmones, tautas, retkarčiais – visą pasaulį. ?
Šis karo „anatomo“ dienoraštis skirtas tiems, kurie ieško ginkluotės, karo taktikos aprašymų ir strateginės analizės užuomazgų. Aštri autoriaus plunksna perteikia ir stingdantį nerimo jausmą, ir bundančią viltį, ir karo sėkmės džiaugsmą.
? Koks yra karas Ukrainoje? Kokiomis priemonėmis kariauja ukrainiečiai ir rusai?
? Iš kur kyla Rusijos agresija ir gyvuliškas žiaurumas?
? Kas lemia šiuolaikinio karo sėkmę? Dronų gausa? Artilerijos smūgiai? Valia priešintis?
? Kaip ir kokiomis rusų klaidomis ukrainiečiai pasinaudojo planuodami karo veiksmus?
? Kokia klasta ir praradimai gresia mums, jei neįvertinsime savo priešo ir jį nuvertinsime?
___________________
Kertiniai karo mėnesiai, įvykis po įvykio. Istorinės analogijos, mūšių aprašymai, šių dienų karybos praktikos bei gudrybės, tiesioginės sąsajos su dabarties Lietuva ir jos saugumo situacija naujausioje bestselerių „Karo anatomija“ ir „Karo žmonės“ autoriaus Giedriaus Petkevičiaus knygoje.
 
Renginio metu bus galima įsigyti autoriaus knygų.