Renginiai

Kūrybinės dirbtuvės vaikams „Nupiešk savo žuvį“ su rašytoja Jūra Smilte

363337677_615590787375281_7130649563784874643_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Šeštadienis, rugpjūčio 05, 2023 17:00
Vieta
Pamario g. 3
Nida, Lietuva
Organizuoja
Homo Liber ir Vasaros knygynas
Kviečiame į knygos vaikams „Brigitos Begemotaitės ir jos draugų nuotykiai“ pristatymą ir kūrybines dirbtuves su knygos autore Jūra Smilte rugpjūčio 5 d. 17 val. Vasaros knygyne Nidoje.
Apie knygą:
Vieną šaltą pavasario dieną šešerių metų mergaitė vardu Sofija, nešina savo mėgstamiausiu pliušiniu žaislu Brigita Begemotaite (Gite) aplanko dėdę Teplionį. Kad nebūtų nuobodu, dėdė Teplionis pasiūlo Sofijai piešti. Taip prasideda kelionė į nuostabų fantazijos pasaulį. Sofija kuria istorijas apie Gitę ir jos draugus Leonardą Liūtą, Kamilę Kiaunę bei kitus Palaukių miestelio gyventojus, o dėdė Teplionis juos piešia pieštuku, o paskui jie abu juos spalvina.
Knygoje – dvylika nuotaikingų istorijų apie Palaukių miestelio gyventojus, kurių kasdienį gyvenimą praskaidrina stebuklingi atsitikimai: Gitė su Leonardu „beveik pagauna“ banginį, Gitei iškrenta saldusis dantukas, o Leonardas pagaliau iš arti pamato žvaigždę. Skaitydami šias istorijas bei žiūrėdami paveikslėlius, vaikai išgyvens beribes fantazijos galimybes ir supras, kad keblių situacijų galima išvengti, jeigu šalia – geriausi draugai.
Knygą puošia originalios, nuotaiką praskaidrinančios dailininkės Gintarės Laurikėnienės iliustracijos.
„Rubinaičio“ žurnalo priede ši knyga dr. Kęstučio Urbos yra įtraukta į „Mokiniams rekomenduojamų knygų sąrašą“.