Renginiai

Komiksų knygų Jerry Craft „Naujokas“ ir Alice Osman „Heartstopper“ aptarimas | Knygų klubas

359770556_607217078184436_799156004592248591_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Antradienis, rugpjūčio 08, 2023 17:30
Vieta
B. Radvilaitės g. 8A
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka ir Žygintas Grekas
Rugpjūčio 8 d. 17.30 val. kviečiame į Knygų klubo susitikimą Bernardinų sodo vasaros skaitykloje. Susitikime aptarsime dvi komiksų knygas: Jerry Craft „Naujokas“ ir Alice Osman „Heartstopper“ (1 knyga).
Apie knygas:
?Grafinis romanas „Naujokas“ pasirodys labai tikras ir atpažįstamas. Juk daugeliui teko būti naujoku – mokykloje, būrelyje, sporto komandoje, o tai ne pats smagiausias jausmas. Knyga tikrai sujaudins, sutrikdys, prajuokins, įkvėps niekada nenuleisti rankų ir išlikti savimi.
Septintokas Džordanas Benksas labai mėgsta piešti komiksus iš savo gyvenimo. Užuot išleidę Džordaną į jo svajonių dailės mokyklą, tėvai jį užrašo į prestižinę privačią mokyklą, garsėjančią akademiniais mokinių laimėjimais. Deja, čia mokosi vos keli ne baltaodžiai vaikai. Kasdien važiuodamas iš savo namų Vašingtono aukštumose į Riverdeilo akademijos dienos mokyklą, Džordanas pasijunta įstrigęs tarp dviejų labai skirtingų pasaulių ir nepritampantis nė prie vieno iš jų. O vidurinėje sunku net jeigu nesi naujokas!
Ar Džordanui pavyks pritapti naujojoje mokykloje, neprarasti senųjų draugų ir išlikti savimi?
?Jerry Craft – afroamerikietis, komiksų, grafinių romanų rašytojas ir iliustruotojas. Jo knyga „Naujokas" ne tik tapo bestseleriu, bet 2020 m. buvo apdovanota Niuberio medaliu, kuris įteikiamas už JAV išleistą reikšmingiausią metų knygą, skirtą vaikams ar paaugliams.
?„Heartstopper“ – grafinis romanas apie pirmąją meilę. Tai dviejų jaunuolių santykių istorija, pasakojimas apie savęs ir seksualumo paieškas bei apie priešišką aplinką mokykloje ir patyčias.
Čarlis Springas mokosi dešimtoje Truhamo berniukų gimnazijos klasėje. Praėję metai jam nebuvo itin geri, tačiau iš jo bent jau nebesityčiojama. Nikolas Nelsonas mokosi 11 klasėje ir yra mokyklos regbio komandos narys. Jis buvo šiek tiek girdėjęs apie Čarlį – vaikiną, kuris mokykloje atsirado pernai ir iš kurio kelis mėnesius buvo šaipomasi, bet niekada anksčiau su juo nekalbėjo. Netikėtai susiklosčius aplinkybėms berniukai susipažįsta ir susidraugauja, o netrukus Čarlis Niką įsimyli. Nors ir supranta, tokiems santykiams šansų beveik neturi...
Čarlis ir Nikas kartu leidžia laiką, juokauja, linksminasi, rūpinasi vienas kitu ir pamažu tarp jų užsimezga meilė. Pirmajame tome pasakojama apie draugystės pradžią - apie tai kaip ir vienas, ir kitas bando nuspėti, ką kiekvienas iš jų jaučia. Ar tai abipusė simpatija ir trauka, ar kažkuris kažko nesuprato ir tai tik paprasta paauglių draugystė? Kiekvienas iš jų bando tai išsiaiškinti, o tarpusavio jausmai vis gilėja. Nors knygoje nėra ypatingų įvykių ir sukrėtimų, „Heartstopper“ - labai graži ir nuoširdi istorija. O Nikolo šuo - pats šauniausias šuo pasaulyje!
?Alice Osman – rašytoja ir knygų iliustratorė. Alisa gimė 1994 metais Anglijoje. 2016 m. Durhamo universitete baigė anglų literatūros studijas. Pirmąją savo knygą „Solitaire“ išleido būdama 19 metų. Antroji knyga „Radio Silence pasirodė 2016 m., o romanas „I Was Born for This“ – 2018 m. Be romanų Alisa rašo ir piešia komiksus – jos grafinis dviejų dalių romanas „Heartstopper“ išleistas 2019 m.

Susitikimus moderuoja nuolatinis mūsų Knygų klubo dalyvis Žygintas Grekas.