Renginiai

KNYGA IR KAVA. Gamta literatūroje ir literatūra gamtoje

217629015_172258001602161_7309441902020838170_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, rugpjūčio 10, 2023 18:00
Vieta
T. Kosciuškos g. 3
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Hubris, Lietuvos leidėjų asociacija ir Parodų erdvė Istorijų namai / House of Histories
Rugpjūčio 10 d. (ketvirtadienį) 18 val. kviesime dalyvauti renginyje „Gamta literatūroje ir literatūra gamtoje“: pokalbis apie leidyklos „Hubris“ išleistą Johno A. Bakerio „Sakalą keleivį“ ir kitą, dėmesingumą į gyvenamąją aplinką skatinančią, naujus horizontus atveriančią, literatūrą. Mintimis dalinsis rašytoja, vertėja Ieva Toleikytė ir istorikas Zigmas Vitkus, o pakalbį moderuos rašytoja Jurga Tumasonytė.
„Joks skausmas, jokia mirtis laukiniam padarui nėra tokia baisi kaip žmogaus baimė. Rudakaklis naras, visas permirkęs nafta, bjaurus, tegalintis galvą pajudinti, iš paskutiniųjų stumsis snapu nuo jūros pylimo, jei pasilenkęs bandysi paimti jį, plūduriuojantį potvynyje it rąstigalį. Apsinuodijusi varna, prasižiojusi, svyrinėjanti žolėje, iš gerklės veržiantis geltonoms putoms, vėl ir vėl šoks viršun, vėl ir vėl atsitrenks į oro sieną, tau bandant ją pagauti. Laukinis triušis, išsipūtęs, apskretęs nuo miksomatozės, padarėlis, iš kurio belikęs tik pulsas, besidaužantis kailio ir kaulų maiše, ir tas pajus tavo žingsnių virpesį ir ims dairytis tavęs išsprogusiomis, nereginčiomis akimis. O tada iš paskutiniųjų nusivilks po krūmu, visas drebėdamas iš baimės.
Mes esame žudikai. Mes dvokiame mirtimi. Mes nešiojamės ją. Ji limpa prie mūsų it šerkšnas. Mes negalime jos nuo savęs atplėšti.“
J. A. Baker „Sakalas keleivis“
 
☕️ Renginio pradžia 18 valandą. Dalyvavimas nemokamas. Išankstinės registracijos nereikia.
---
Pokalbių ciklą „Knyga ir kava“ rengia Istorijų namai ir Lietuvos leidėjų asociacija. Rašytojai, knygų dailininkai, istorikai, literatūros kritikai ir leidėjai vilniečius ir miesto svečius kviečia diskutuoti – kaip šiuolaikinė literatūra kalba apie dalykus, svarbius žmonėms, gyvenusiems ir prieš tūkstančius metų, o ką iš knygų galime sužinoti apie mūsų dabar pasirenkamą gyvenimo kelią, profesijas, pomėgius, miestus?
Šie susitikimai – proga išsijungti mobiliuosius telefonus ir gamtos bei istorinės teritorijos apsuptyje paklausyti diskusijų ir pabendrauti prie kavos puodelio, kurį visiems pageidaujantiems pasiūlys Istorijų namuose įsikūrusi kavinė „Eskedar Coffee“.
Susitikimai vyks ketvirtadieniais Istorijų namų kieme, T. Kosciuškos g. 3.
Renginys vyks Istorijų namų kiemelio terasoje, o esant nepalankioms oro sąlygoms persikels į Istorijų namų vidų – edukacinę salę arba kavinę.