Renginiai

Edukacija su knyga „Dra ta ta: Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu!“

338424534_970923307399548_3402541919332689991_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Šeštadienis, balandžio 22, 2023 12:00
Vieta
Didžioji 26
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos nacionalinis muziejus
Kelionė į interaktyvios knygos „Dra ta ta: Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu!“ pasaulį su menininke Sigute Chlebinskaite.
Knygos „Dra ta ta. Stasio Ušinsko marionečių pokalbis su lėlininku Rimantu Driežiu“ meno vadovė Agnė Dautartaitė-Krutulė, ją sudarė ir rengė gausi autorių bei specialistų komanda iš Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus teatro „Lėlė“, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus, VšĮ „Knygų šalis“. Leidėjas – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Unikali knyga, šiuo metu eksponuojama Kazio Varnelio namuose-muziejuje, tapo 2022 m. Knygos meno konkurso bei Gražiausių Baltijos šalių knygų rinkimų laureate, yra pristatyta IBBY Lietuvoje apdovanojimams.
Edukacija skirta 8–16 metų vaikams ir jaunimui, kviečiamos dalyvauti šeimos.
⏰ Kada? Balandžio 22 d. 12 val.
? Kur? Kazio Varnelio namuose-muziejuje (Didžioji g. 26, Vilnius). Kūrybines dirbtuves rengia Kazio Varnelio namai-muziejus, VšĮ „Knygų šalis“.
? Dalyvavimas nemokamas! Būtina registracija tel. (8 5) 279 1644 ar el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Trukmė: 60 min.
Kazio Varnelio namai-muziejus jaunuosius lankytojus kviečia į edukacijas gražiausių lietuviškų, čekiškų ir ukrainietiškų knygų parodoje „Tiražinės knygos menas“. Edukacijose gali kartu dalyvauti ir dalytis kūrybiniais patyrimais visa šeima. Susipažinsite su knygų dizaineriais, iliustratoriais ir knygrišiais, išbandysite įvairius knygos kūrimo būdus: koliažą, lankstymą, piešimą, atspaudų kūrimą ir kitus.
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Daugiau informacijos ir kiti projekto renginiai ? https://bit.ly/graziausios-knygos-varnelio-muziejuje