Renginiai

„Akimirka apsispręsti“ knygos pristatymas

340750692_241049401770769_6770818668337384468_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, balandžio 26, 2023 13:00
Vieta
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Alma littera, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Kviečiame į susitikimą su knygos „Akimirka apsispręsti“ autoriumi Zigmu Vitkumi.
Balandžio 26 d., 13 val. kviečiame į istoriko Zigmo Vitkaus knygos „Akimirka apsispręsti“ pristatymą, vyksiantį Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Renginių erdvėje (III aukšte). Istorikės Lukos Lesauskaitės moderuojamo pristatymo–diskusijos metu laiko mašina persikelsime į periodą, kai buvo atverstas bene tamsiausias puslapis Europos istorijoje ir tarsi pro rakto skylutę pamatysime ir išgirsime apie Holokaustą.
Pokalbyje dalyvaus knygos autorius dr. Zigmas Vitkus, Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempert bei istorijos mokytojas dr. Algis Bitautas.
Renginio metu vyks viktorina, kurios metu galėsite laimėti pristatomą knygą.
? Pagalvojus apie herojus, mintyse kyla įvairios vizijos, kaip jie turėtų atrodyti, tačiau sutikę gatvėje, tikrųjų herojų nei nepažintume. Jie nevilki apsiaustų, nedėvi veidą slepiančių kaukių ir neturi antgamtiškų galių. Žmonės kaip žmonės, kurie lemiamą akimirką, kai reikia apsispręsti, į kurią pusę – gėrio ar blogio – stoti, nepaisydami mirtino pavojaus, daro tai, kas teisinga.
„Ši knyga yra apie tuos, kurie tikėjo žmogumi ir nesavanaudišku gerumu, jų vardus turime žinoti“, – sako istorikas, knygos „Akimirka apsispręsti“ autorius Z. Vitkus.
? Knyga, į kurią sudėtos 24 žydų gelbėtojų istorijos, skirta paaugliams nuo 13 metų ir visiems besidomintiems istorija. Susitikime itin laukiame moksleivių, kurie trokšta sužinoti daugiau apie laikotarpį, reikšmingą visai žmonijai. Z. Vitkaus parašytą ir dailininko Mindaugo Lukošaičio iliustruotą kūrinį po pristatymo galėsite įsigyti su autoriaus autografu. Iki susitikimo!