Renginiai

Akcija „Aklas pasimatymas su knyga“ 2023

340548228_235757888980529_4426410604264216277_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, balandžio 12, 2023 09:00 - 20:00
Vieta
K. Donelaičio gatvė 8
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Kauno apskrities viešoji biblioteka
Kiekvienas žmogus gyvena savoje planetoje, kurią kuria pagal savo darbą, pomėgius, šeimą, pasaulėžiūrą, vertybes. Knygų skaitymas tarsi erdvėlaivis nuskraidina mus į tolimiausius kampelius, leidžia pakeliauti po visatą, atrasti naujas kosmines stotis, planetas ir net galaktikas. ?‍? Šiemet jau tradicija tapęs trečius metus vyksiantis Aklas pasimatymas su knyga kviečia pasitelkti pojūčius, vaizduotę ir kosminiu greičiu apskristi galaktiką ieškant naujų pasaulių, atradimų, įspūdžių ir to, kas gali visa tai suteikti – knygų.
Iniciatyvos organizatorė Kauno apskrities viešoji biblioteka pernai pasiekė asmeninį rekordą – akcijoje buvo surinkta daugiau kaip 1000 knygų, kurios festivalio „Kauno literatūros savaitė“ metu iškeliavo į paslaptingus ir mistika dvelkiančius aklus pasimatymus su kauniečiais bei miesto svečiais. Šią idėją su draugais Vytauto Didžiojo universitetu ir šiemet įgyvendinsime festivalyje „Kauno literatūros savaitė 2023“. Jau gegužės 13 dieną pradėsime savo kosminę ekspediciją ir dar vienu žingsneliu priartėsime prie visatos paslapčių. Kas ten žino – galbūt kurioje nors planetoje atrasime naują gyvybę..? ?
Bet prieš tai kviečiame tapti Aklo pasimatymo su knyga dalimi ir atnešti seniai perskaitytą lentynoje dulkes renkančią knygą, kuri nepažįstamajam gali suteikti daugybę naujų įžvalgų, idėjų ir tapti jo gyvenimo knyga – naująja dar nepažinta planeta. ?
Tad traukite iš lentynų primirštas knygas, papuoškite jas maskuojančiu popieriumi, asmeninėmis žinutėmis ir leiskitės į jaudulio bei nežinios kupiną tarpgalaktinę kelionę – aklą pasimatymą su knyga! ?
Daugiau informacijos apie akciją: https://kvb.lt/.../14208-aklas-pasimatymas-su-knyga...