Renginiai

Knygų klube "Paraštėse": susitikimas su L. S. Černiauskaite ir jos knygos "Džiaugsmynas" pristatymas

339566000_1362786284269924_140224918216146826_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, balandžio 20, 2023 17:30
Vieta
Taikos pr. 81A
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
KMSVB Pempininkų biblioteka, Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešoji biblioteka
Pempininkų bibliotekoje – nauja akcija atrakcija! Šviežiai iš idėjų fabriko atkeliavo naujausias mūsų projektas – knygų klubas „Paraštėse“!
Jis ypatingas tuo, kad šiame klube bus galima ne tik diskutuoti apie jums patinkančias knygas, dalintis mintimis, įžvalgomis, įspūdžiais, bet ir susitikti su pačiais knygų autoriais. Pirmajame susitikime dalyvaus prozininkė, dramaturgė, vienuolikos knygų autorė („Kvėpavimas į marmurą“, „Benedikto slenksčiai“, „Liučė čiuožia“, „Artumo jausmas“ ir kt.), šešių literatūros premijų laureatė Laura Sintija Černiauskaitė.
Balandžio 20 d., ketvirtadienį, 17.30 val., autorė pristatys savo naujausią knygą, esė rinkinį, „Džiaugsmynas“. Pristatymo metu išgirsite ir pamatysite pokalbį tarp dviejų žmonių – tikrą, nesumeluotą, vykstantį čia ir dabar, su visomis reakcijomis ir niuansais, kurie pasitaiko dviem žmonėms bendraujant.
Tačiau tai dar ne viskas. Jūs taip pat galėsite tapti šio akimirkos stebuklo dalimi – po pristatymo bus galima diskutuoti su pačia autore ir tarpusavyje apie knygą „Džiaugsmynas“. O jei esate skaitę ir kitas jos knygas – blogiau nebus, kadangi galėsite gilintis į visą rašytojos kūrybos kontekstą.
Knygą „Džiaugsmynas“ galima būti perskaičius visą ar tik iš dalies, galima būti neskaičius – jei nenorite diskutuoti, ateikite pasiklausyti; jei nenorite vien klausytis, ateikite ir padiskutuoti.
Ne visi mūsų knygų klubo susitikimai bus su knygų autoriais, tačiau viena aišku – jūs patys galėsite siūlyti, kokį rašytoją norite pamatyti mūsų bibliotekoje, taip pat patys galėsite siūlyti, kokias knygas pageidautumėte skaityti. Kiekvienas knygų klubo „Paraštėse“ dalyvis turės teisę cikliškai išrinkti kitą mūsų ratelio skaitomą knygą.
O jei ir tai jums pasirodytų maža, prisijunkite prie mūsų rengiamo kūrybinio rašymo dirbtuvių ciklo ir būkite skaitytojas, kuris rašo! Pirmosios kūrybinio rašymo dirbtuvės vyks balandžio 29 d., šeštadienį, 13 val.
Kviečiame ir laukiame jūsų!
Renginius ves Pempininkų bibliotekos edukatorė Dora Žibaitė.
APIE KNYGĄ „DŽIAUGSMYNAS“
„Džiaugsmynas – kaip raidynas, pilnas džiaugsmo raidžių, kaip psalmynas, kaip dienynas, dienų knyga. Žinoma, ši knyga ne vien apie džiaugsmą. Pavadinimas veikiau nurodo gyvenimo poziciją, netgi užsispyrimą džiaugtis, kad ir kas nutiktų. Džiaugsmo mums visiems taip trūksta. Ne paviršutiniško kikenimo, bet to, kylančio iš egzistencijos gelmių, kurio kūrėjai – ne mes patys.
Knygoje – 22 grynojo įkvėpimo tekstai, esukai (nuo žodžio esu, būnu) parašyti 2014-2021 metais. Juose dalijuosi savo kasdienybe, per jos smulkmenas apmąstydama egzistencinius dalykus. O kasdienybėje juk pilna visko: buitinių reikalų, netikėtų, keistų susidūrimų, šeimos santykių, motinystės krizių, nūdienos žmogaus nerimo bei prasmės ieškojimo ir egzistencinių atverčių. Būtis, ūmai atsiverianti verdant sriubą, patraukia į apmąstymus bei maldą. Taigi manieji esukai – panašiai gyvenantiems, mąstantiems ir jaučiantiems – apie visa tai...“
Autorė Laura Sintija Černiauskaitė