Renginiai

Rasos Birutienės knygos „Vieneri šimtmečio metai be civilizacijos“ pristatymas

337538904_146325208090600_6681588200615670828_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, balandžio 13, 2023 18:00 - 20:00
Vieta
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Vilniaus ZONTA moterų klubas maloniai kviečia į klubo narės notarės Rasos Birutienės knygos „Vieneri šimtmečio metai be civilizacijos“ pristatymą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje balandžio 13 d. 18 val.
500 puslapių knyga pasakoja apie Lietuvos senojo kaimo papročius. Tai ir metų laikai, jų nulemti kiemo ir lauko darbai, kaimo gyvenimo buitis ir amatai, tradicinės šventės, per kelių kartų istoriją patvirtinantys esminę gyvenimo formulę: šeima, Dievas, Tėvynė.
Autorės žodžiais kalbant, knyga apie tai, kaip Homo sapiens panaudojo milijonus metų kaupiamas žinias ir atėjo iki civilizacijos aušros. Knyga skirta kiekvienam, norinčiam sužinoti, kaip žmonės gyveno be tokios civilizacijos, kokią turime dabar. Tai patyriminė, gyvenimiška kelionė per kelių kartų gyvenimus, iš kurių visi galime pasisemti naudingų žinių ir permąstyti savo gyvenimo prasmę bei tikslus.
Vilniaus ZONTA klubo misija – vykdyti projektus, kurie stiprintų moterų statusą visuomenės gyvenime ir skatintų jų veiklą bei bendravimą Lietuvoje ir visame pasaulyje. Klubo kasdieniai tikslai yra ugdyti moterų savarankiškumą, skatinti jas užsiimti labdaringa veikla, organizuoti socialiai reikšmingus komunikacinius renginius, puoselėti neformalų bendravimą ir bendradarbiavimą, skatinti tarptautinį bendradarbiavimą.
Organizacijos pavadinimas kildinamas iš siju genties Lakotos indėnų žodžio, reiškiančio „garbė ir patikimumas“.
Laukiame susidomėjusių Renginių erdvėje, III a.