Renginiai

Knygos „Seklys: visa tiesa“ pristatymas

crop_600x315_knygos-seklys-visa-tiesa-pristatymas
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, balandžio 06, 2023 17:00
Vieta
Turgaus g. 8
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka

Kviečiame į knygos „Seklys: visa tiesa“ pristatymą, kuris vyks Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8). Renginyje dalyvaus leidinio autorius Vladimiras Plotkinas, žurnalistas Vaidotas Zaleckis ir knygos redaktorė Aina Plotkina.

Knygoje plačiai rašoma apie 2020 m. kriminalinės policijos veteranų klubo narių veiklą, jų iniciatyva pastatytą skulptūrą „Seklys“, Dailiaus Dargio video pasakojimą „Klaipėdos seklys“, bendradarbiavimą su dvasininkais ir kitų profesijų atstovais. Klaipėdoje pastatyta skulptūra „Seklys“ – pirmoji skulptūra Lietuvoje, skirta kriminalinės policijos pareigūnų profesijai.

„Tarnyba kriminalinėje policijoje – tai ne vien priesaika, pasiaukojimas ir ištikimybė, tai gyvenimo būdas. Atrodė, kad taip bus amžinai. Tačiau atėjo skausmingas atsisveikinimo momentas, ir neišvengiamai teko užverti duris brangiai profesinei veiklai. Nejučia pats sau tyliai uždaviau klausimą – o kas toliau?“ – sako autorius V. Plotkinas.

O kas gi bus toliau – sužinoti, pabendrauti ir padiskutuoti ateikite į knygos pristatymą bibliotekoje (Turgaus g. 8).

Šis leidinys pretenduoja tapti populiariausia „Klaipėdos knyga 2022“. Maloniai kviečiame dalyvauti renginyje ir balsuoti svetainėje: www.biblioteka.lt/balsavimas  arba Klaipėdos bibliotekose.

Informavimo tikslais renginys bus fotografuojamas, filmuojamas, viešinamas.