Renginiai

Interaktyvus pjesės skaitymas – aktoriai ir žiūrovai

334099227_161408760063778_4088871138716543541_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, kovo 23, 2023 18:00 - 19:30
Vieta
Teatro g. 2
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos dramos teatras ir Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
Grįžta didžiulės sėkmės sulaukę, teatro žiūrovus ir aktorius bendram kūrybiniam procesui subūrę skaitymai.
Kovo 23 d. 18 val. Klaipėdos dramos teatro skaityklos erdvėje keturi aktoriai: Eglė Barauskaitė, Karolis Maiskis, Jonas Viršilas ir Digna Kulionytė, kviečia kartu su jais skaityti komedijos meistro Ray Cooney pjesę „Viešbučio kambarys Nr. 13“ (pjesę vertė Alvydas Vizgirda).
Šioje greito tempo pjesėje susipina detektyvo, farso ir net grotesko bruožai. „Viešbučio kambarys Nr. 13“ veiksmas sukasi apie ne itin sėkmingai nusisekusį ministro pirmininko padėjėjo Ričardo slaptą pasimatymą su opozicijos politiko sekretore Džene. Savo sutuoktiniams primelavę apie svarbius, naktį namuose neleidžiančius būti reikalus, Ričardas ir Dženė susitinka penkių žvaigždučių viešbutyje. Viskas būtų gerai (kiek geri gali būti svetimautojų pasimatymai), bet viešbučio kambaryje rymo... numirėlis. Ką daryti? Pranešti policijai? Bet juk tada kils asmeninis ir politinis skandalas.
Pašėlusiu greičiu ima suktis vis keblesnių situacijų karuselė, vieną po kito įtraukdama visus 13-ajame numeryje pasirodžiusius veikėjus. O tarp jų – įstaigos prestižą sauganti viešbučio valdytoja, akiplėša oficiantas, iš kojų verčianti kambarinė, Ričardo sekretorius Džordžas, žmonos pėdsakais atsekęs įtūžęs sekretorės vyras Ronis, ne iš kelmo spirta Ričardo žmona Pamela, sesuo Foster, atskubėjusi gelbėti mamytės sūnelio Džordžo, ir viešbučio kambario Nr. 13 parako statinė – pats „numirėlis“.
Pjesę skaityti su aktoriais galės iki 10 žiūrovų, tad norinčiuosius prašome pildyti registracijos formą čia: https://forms.gle/DiouqMkfS4TbuyWx9
Renginys nemokamas.
Trukmė 1.30 val.
Renginys bus fotografuojamas, tad informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ir šios nuotraukos gali būti patalpintos viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose.