Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Mariaus Čepulio knygos „Metai. Gamtos fotografo dienoraštis“ pristatymas

434501067_818185757015678_6269795624420614128_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-04-30 18:00
Venue
Radastų g. 2
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Ąžuolyno biblioteka
Ąžuolyno biblioteka balandžio 30 d. 18.00 val. visus gamtos mylėtojus kviečia į susitikimą su Mariumi Čepuliu ir jo naujausios knygos „Metai. Gamtos fotografo dienoraštis“ pristatymą (Žvaigždžių salėje, 1 a., Radastų g. 2).
Tai antroji Mariaus Čepulio „Gamtos fotografo dienoraščio“ knyga, gausi įspūdingų gamtos fotografijų, patarimų, ko gamtoje nepražiopsoti kiekvieną mėnesį, taip pat vaizdingų, informatyvių ir šmaikščių autoriaus pasakojimų. Jie padės geriau suprasti gamtą ir nuotykių bei netikėtumų kupinus gamtos fotografo darbo užkulisius, paprastai nepatenkančius į kadrą. Marius Čepulis per pastaruosius septynerius metus ne kartą budinosi ankstyvą rytą tam, kad užfiksuotų išraiškingų gamtos akimirkų, ir jų sukaupė visą lobyną.
„Stebiu paukščius ir negaliu atsigrožėti jų apdaru, laikysena. Jie pamato kažką – ne mane, o tik fotoaparato stiklą. Susidomi ir pradeda ratais aplink plaukioti murkdami, klykaudami, taškydamiesi. Trumpam net nustoju fotografuoti, kad pasigrožėčiau akimirka be jokių kamerų. Kai jie priplaukę sustojo, kaip man reikia, padariau nuo šiol savo mėgstamiausią kadrą. Dabar jis puošia šios knygos viršelį.“
Marius Čepulis – daugeliui gerai pažįstamas gamtos fotografas, pelnęs ne vieną prizą Lietuvos gamtos fotografų konkurse, savo nuotraukomis ir įtaigiais, neretai šmaikščiais pasakojimais apie gyvūnus besidalijantis „Facebook“ paskyroje „Čepulio fotoklajonės“. Jis taip pat yra laidų vedėjas ir knygų apie gamtą visai šeimai autorius. Marius Čepulis ne tik pats aktyviai rūpinasi biologinės įvairovės išsaugojimu ir gyvūnų gerove, bet šiomis temomis ir šviečia visuomenę.
Susitikimo metu bus galima įsigyti pristatomą knygą „Metai. Gamtos fotografo dienoraštis“.
Lauksime atvykstant!
Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.