Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras išleido „Lietuvos bibliografijos“ knygas – „Lietuvos bibliografija. Serija A. Knygos lietuvių kalba. T. 3, 1905–1917. Kn. 3 ir 4“

Bibliografija_34
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-03-26 16:00
Venue
Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Nacionalinės bibliotekos MELC

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras išleido „Lietuvos bibliografijos“ knygas – „Lietuvos bibliografija. Serija A. Knygos lietuvių kalba. T. 3, 1905–1917. Kn. 3 ir 4“.

Maloniai kviečiame į leidinių pristatymą kovo 26 dieną, 16 val., Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje.

Renginyje dalyvaus ir jį ves leidinio redaktorius doc. dr. Tomas Petreikis, įžvalgomis dalinsis recenzentai dr. Violeta Černiauskaitė ir prof. dr. Remigijus Misiūnas, istorikas dr. Darius Staliūnas ir muziejininkas dr. Žygintas Bučys.

Nauji „Lietuvos bibliografijos“ leidiniai – tai raktas į lietuviškos spaudos gyvenimą 1905–1917 metais. Knygos skirtos mažiausiai nagrinėtiems ir išsaugotiems smulkiesiems, vaizduojamiesiems, muzikiniams ir kartografiniams leidiniams. Rodyklėje sutelktas turiniu, forma ir kalbine raiška įvairus Lietuvos ir lietuvių spaudos paveldas, apimantis keliasdešimt spaudinių rūšių: afišas, atsišaukimus, atvirukus, natas, plakatus, religinius paveikslėlius, skelbimus, žemėlapius ir kt. (iš viso 46 tipus).

Ne vieną dešimtmetį trukęs bibliografinis tyrimas apėmė 139 privačias ir institucines atminties saugyklas Lietuvoje ir užsienyje. Iškelta mažiausiai išlikusi, nagrinėta ir aktualizuota nacionalinio spaudos paveldo dalis. Sukaupta duomenų apie 7008 spaudinius.