Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Ignės Ale romano „Visi vieniši žmonės“ pristatymas

433449954_768259118698872_3201400471424849114_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-03-28 17:30
Venue
Taikos pr. 81A
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
KMSVB Pempininkų biblioteka ir Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešoji biblioteka
Ignė Ale – Klaipėdoje gyvenanti ir kurianti vertėja ir rašytoja, knygų „Visi vieniši žmonės“ ir „Migruojantys paukščiai“ autorė. Įkvėpimo semiasi skaitydama, vaikščiodama, keliaudama, klausydama muzikos.
„Visi vieniši žmonės“ – meilės laiškas Klaipėdai ir knygoms. Iš Marijampolės kilusi Ignė labai norėjo parašyti apie Klaipėdą – miestą, kurį namais vadina jau daugiau nei šešerius metus. Mintyse sukosi ir kita tema – bibliotekos. „Nuo pat mažens į jas vaikštau, kaskart persikrausčiusi į naują vietą ieškau, kur artimiausia biblioteka. Sujungus šiuos du dalykus, gimė istorija apie Uršulę – po daugelio metų į gimtąją Klaipėdą grįžusią bibliotekininkę.“ Romane daug knygų – jos pagrindinę veikėją lydi ir darbe, ir namuose. Knygos pabaigoje skaitytojai ras ir rekomenduojamų skaitinių sąrašą.
Šiuolaikiškame romane kalbama ir apie stereotipus, rasizmą, homofobiją, įvairius santykių veidus. Ir, žinoma, vienatvę – pavadinimas ne veltui parinktas toks, visi knygos veikėjai vienaip ar kitaip jaučiasi vieniši.
„Visi vieniši žmonės“ – istorija apie meilę, bet kartu tai ir pasakojimas apie tai, kaip atsistoti ant kojų, kai ankstesnis gyvenimas subyra, kaip kurti ir puoselėti draugystę ir šeimos ryšius. „Tai jauki, šviesi, truputį melancholiška knyga, skirta skaityti tada, kai užplūsta nerimas ir stresas, kai norisi paguodos ir vilties“, – apibendrina Ignė.
Romanas „Visi vieniši žmonės“ dalyvauja Klaipėdos m. savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos rengiamame konkurse „Klaipėdos metų knyga 2023“. Balsuoti galite štai čia: