Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Knygos „Karai ir taikos. Nuo seniausių laikų iki dabarties“ pristatymas

420391513_902819518521138_347984364497970308_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-03-13 17:30
Venue
K. Donelaičio g. 64
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Vytauto Didžiojo karo muziejus
Karo istorikas Valdas Rakutis naujoje knygoje „Karai ir taikos. Nuo seniausių laikų iki dabarties“ pasakoja ne tik apie karą, jo priežastis, principus, karo pramonę, bet ir apie taiką, kuri yra visų karų tikslas. Kaip ji sudaroma, kaip keičia laimėtojų ir pralaimėtojų likimus, kuri yra tvari, o kuri – iš anksto žinoma – ilgai netruks.
Perprasti karo mechanizmą nėra lengva, tai padaryti gali padėti Lietuvos ir pasaulio istorija, liudijanti, kad – neįtikėtina – visi karai tam tikru atžvilgiu panašūs: tokia pati pradžia, kruvinos kovos, iliuzijų žlugimas, jėgų išsekimas ir pabaiga. Aišku, skiriasi kovos priemonės, žalos dydis, kitaip sakant – karo formos.
Ar lietuviai – karių tauta? Kodėl vadams nerūpi varvančios karių nosys? Kas lietuviams atrodo didžiausias priešas? Kiek filmuose apie šnipus esama tiesos? Kam reikia lietuviškų ginklų? Kurių garsiausių Lietuvos kariuomenės vadų pavardės į karo istoriją įrašytos aukso raidėmis? Kuris generolas, žinodamas, jog kariauti liko viena diena, paragino savo karius: „Vyrai, kiek užimsite, tiek Lietuva!“? Kaip atrodo taikos derybų stalas? Kokios buvo Žemaitijos bajorų skundo prieš Vokiečių ordiną pasekmės? Kokios garsiausios Lietuvos valstybės taikos?
Šiuos aktualius karybos klausimus keliančios Valdo Rakučio knygos pristatymas Vytauto Didžiojo karo muziejuje (K. Donelaičio g. 64, Kaunas) – kovo 13 dieną, 17:30 val. Renginys nemokamas.
Dalyvauja knygos autorius Valdas Rakutis ir knygos sudarytoja Žilvinė Petrauskaitė. Moderatorė - istorikė Laima Bucevičiūtė.