Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Ilonos Ugintės knygų "Visa tai, kas esu" ir "Žmogus avansu: kai fantastika virsta realybe" pristatymas

417579324_724644646510620_5722302636866829148_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-03-07 17:00
Venue
Kauno g. 49
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
„Kauno atžalyno" biblioteka su vaikų centru „Pelėdžiukas". Klaipėda ir Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešoji biblioteka
Ilona Ugintė. Žmogus avansu: kai fantastika virsta realybe. – Klaipėda: Druka, 2023.
Dizainerė Aida Zybartė
Iliustracijų autorė Sigita Mockutė
Korektorė Rita Maksimavičienė
Tai yra ketvirtoji Ilonos Ugintės knyga. Ilona – rašytoja, maisto papildų ir kosmetikos kūrėja, žolininkė, klinikinės aromaterapijos diplomuota specialistė, papildomosios ir alternatyviosios medicinos magistrė, prisistatanti kaip sveikos gyvensenos mokytoja ir turinti dešimtis tūkstančių sekėjų bei klausytojų.
Ši knyga – autorės pasaulėžiūros atspindys, suprojektuotas pastarųjų pasaulio įvykių kontekste. Knyga yra tarytum ankstesnės autorės knygos „Tu esi Kūrėjas“ tęsinys, todėl čia rasite daug panašumų, tęstinumo ir asociacijų. Kai kurios temos tiesiog papildomos ir plėtojamos toliau. Pagrindinis knygos autorės tikslas – skleisti pamatines žmogiškąsias moralines vertybes ir įkvėpti žmones būti kūrybingais, drąsiais bei dieviškais Kūrėjais.
Autorė, tausodama gamtą, pasirinko knygą atspausdinti ant ekologiško popieriaus, pagaminto iš 100 proc. perdirbtos makulatūros be optinių balinimo priemonių ir chloro, tai reiškia jog šiai knygai išleisti nebuvo nukirstas nė vienas medis.
Ilonos Ugintės lyrikos rinkinyje nėra jokios chronologijos – eilės dėliotos tiesiog pagal autorės pajautimą. Šio rinkinio eilėraščius jungia tik laikotarpis, kada jie parašyti: nuo 2003-iųjų iki 2023-iųjų.
Autorė: „Negaliu nerašyti, ir jei ateina mintis – nesvarbu, ar diena, ar gili naktis – kol neparašau, nenurimstu. Tuo metu tai prilygsta uraganui, didžiulei bangai – išties stipriai bei gaivalingai stichijai, ir visa tai nurimsta tik išrašius žodžius... Juose – visa tai, kas esu: nuo pasaulio išjautimo iki asmeninių išgyvenimų...“
Knyga atspausdinta ant ekologiško popieriaus, pagaminto iš 100 proc. perdirbtos makulatūros be optinių balinimo priemonių ir chloro, tai reiškia jog šiai knygai išleisti nebuvo nukirstas nė vienas medis.
Dizainerė Aida Zybartė