Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

"Pokalbis su autoriumi: Simonas Jurkevičius"

425340747_896974009102806_5159172078188458016_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-02-28 18:00
Venue
Rotušės a. 13
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Maironio lietuvių literatūros muziejus
Maironio lietuvių literatūros muziejus kviečia į susitikimą ir diskusiją su SIMONU JURKEVIČIUMI - gidu, vertėju, muzikantu ir knygos „Velniškoji super profesija. Gido dienoraštis“ (2023, Vitae Litera) autoriumi. Pokalbio metu kviesime iš arčiau susipažinti su jo veiklomis ir kūryba, taip pat pabendrauti, užduoti klausimų.
 
Kalbėsime apie praėjusiais metais išleistą ir Lietuvoje populiarią knygą „Velniškoji super profesija. Gido dienoraštis“, daugiau nei penkiolikos metų patirtį dirbant gidu Italijoje, Skandinavijoje ir Baltijos šalyse. Taip pat apie kasdienes veiklas, muziką, asmenines patirtis, knygos rašymo procesą ir įkvėpimą.
 
Autorių S. Jurkevičių kalbins renginio organizatoriai, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto 4 kurso viešosios komunikacijos studentai Alanas Šlapikas ir Justina Danylaitė-Krivinskienė.
 
Apie autorių:
S. Jurkevičius dalį savo gyvenimo praleido Italijoje, tad puikiai pažįsta šią šalį, jos gyventojus ir jų įpročius. Gidas ir rašytojas Romoje baigė prestižinį „Lucio Anneo Seneca“ literatūros ir klasikinių studijų licėjų, Pizos universitete įgijo teatro, muzikos, kinematografijos technologijų daktaro laipsnį. Beveik 10 metų Italijoje dirbo gidu Lietuvos turistams. 2011 m. grįžo į Lietuvą ir įsikūrė Kaune. 2014 m. čia įkūrė privačią italų kalbos mokyklą „Accademia Italiana“, taip pat dirba italų-lietuvių kalbų vertėju, gidu italų turistų grupėms Baltijos ir Skandinavijos šalyse. S. Jurkevičius yra knygos „Amor Roma – italų kalbos gidas“ ir „Amor Roma – Amžinojo miesto gidas“ autorius, taip pat „Sava Roma“ bendraautorius. Rašo žurnaluose „Nemunas“ ir „Keliauk“. Laisvalaikiu groja savo įkurtoje juodojo metalo grupėje „Luctus“, kuri yra gerai žinoma šios muzikos mėgėjams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.
 
Apie knygą:
„Velniškoji super profesija“ nukelia skaitytojus į įvairius Europos miestus, leidžia į juos pažvelgti kitaip – gido akimis, o šios srities profesionalai kiekvieną miestą, kaip knygoje teigia autorius, „<...> perteikia per savo asmeninės kultūros, jausmų ir patirčių prizmę“. Visgi, ši knyga nėra kelionių vadovas, veikiau asmeninis pasakojimas apie gido darbą, jo subtilybes ir užkulisius, apipintas šmaikščiomis, komiškomis ar net dramatiškomis situacijomis, kurias teko išgyventi ir patirti keliaujant su turistų grupėmis.
 
Įėjimas atviras. Maloniai kviečiame!
 
Renginio metu bus galimybė įsigyti autoriaus knygą.