Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Susitikimas su knygų autoriumi Andriumi Kleiva

421926251_777161451118109_5245173606404633167_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-02-20 18:00
Venue
Radastų g. 2
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Ąžuolyno biblioteka
Vasario 20 d. 18 val. kviečiame į susitikimą su rašytoju Andriumi Kleiva. Susitikimas vyks Žvaigždžių salėje, 1 a., (Radastų g. 2).
Andrius Kleiva – Paryžiaus politinių mokslų instituto absolventas, LRT radijo bendradarbis ir dviejų knygų apie Japoniją autorius, gyvenantis ir dirbantis Tokijuje šeštus metus. Andriaus nuotykis Japonijoje prasidėjo atsitiktinai – trečiaisiais universiteto metais išvažiavus į šią šalį pagal studentų mainų programą. Gyvendamas ten metus jis kalbėjosi ir bandė suprasti, ką japonai iš tikrųjų nori pasakyti, filmavosi televizijos laidose, bėgo nuo beždžionių miškuose ir mokėsi kartu su šalies studentais. Andrius ieškojo tokio japoniško gyvenimo, į kokį turistai nedrįsta arba neturi laiko pažiūrėti.
Į Vilniaus knygų mugę šiemet sugrįžtantis Andrius Kleiva pristatys skaitytojų pageidavimų sugrįžusią pirmąją savo knygą „Kaip veikia Japonija“ ir pernai pasirodžiusią „Ką veikia Japonija“.
Knyga „Kaip veikia Japonija“ – debiutinė autoriaus knyga (2018 m.), pirmųjų Japonijoje praleistų metų panorama. Tai noras parodyti šalį tiems, kurie niekuomet joje nebuvo, sukurti savotišką kultūrinį, emocinį, politinį ir praktinį vadovą, kurį perskaitę galėsite pasijusti bent truputėlį priartėję prie šios paslaptingos, tačiau nepaprastai viliojančios šalies. Kalba, darbas, tarptautiniai santykiai, požiūris į užsieniečius, maistas, studijos, šeima, subkultūros – daugybė temų, paverčiančių šią knygą ne tik nepaprastai egzotišku, spalvingu ir patraukliu įvadu į šiuolaikinę Japoniją, bet ir gidu tiems, kurie ruošiasi šią šalį patirti savo kailiu.
Neįmanoma paneigti, kad už tūkstančių kilometrų nuo Vilniaus gyvenanti ir šimtmečius savo istoriją kūrusi salų šalies bendruomenė yra nuo mūsų nutolusi šviesmečiais. Bet japonai – tokie pat žmonės, ir atėjo laikas pažvelgti jiems į akis.
„Ką veikia Japonija“ (išleista 2023 m.) – knyga apie Japoniją be įvaizdžio, tokią, kokią ją autorius mato, pats tapdamas jos dalimi. Tai ir pokalbiai su žmonėmis, kurie įvairiausiose Japonijos vietose užsiima visiškai skirtingais, bet labai įdomiais dalykais. Tačiau tai ir žvilgsnis ten, kur atvykėlis vargiai pateks, o patekęs – nedaug ką supras. Į japoniškas laidotuves. Į japonišką medicinos įstaigą. Čia ir istorijos apie tai, kaip japonai žiūri į maistą ir ką jie valgo. Kuo jie tiki ir kodėl. Kaip renkasi būstą ir kokie japoniškos kaimynystės ypatumai. Kaip japonai dirba ir ką jie veikia, kai randa laisvo laiko.
Tai ne bandymas pasijusti visažiniam, o smalsus, gyvas, asmeniškas ir autentiškas žvilgsnis į Japonijos kasdienybę iš vidaus. Žvilgsnis, kupinas pagarbos, noro suprasti ir gebėjimo pasijuokti iš lietuvius ir japonus skiriančių, o kartais – siejančių dalykų.
Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.