Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Paskaita „Biblioteka – rūmai žmonėms“

424974733_780863454081242_3204657436037445331_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-02-28 16:00
Venue
Radastų g. 2
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Ąžuolyno biblioteka
Vasario 28 d. 16 val. kviečiame į paskaitą „Biblioteka – rūmai žmonėms“, kuri vyks Ąžuolyno bibliotekoje, Ąžuolo salėje, 2 a. (Radastų g. 2, Kaunas).
Paskaitos metu kalbėsime apie tai, kaip skirtingos vietovės, architektūriniai sprendimai ir erdvės veikia mūsų savijautą, emocijas ir santykius. Aptarsime socialinio kentėjimo ryšį su mus supančia aplinka. Domėsimės, kokie istoriniai įvykiai padarė reikšmingą įtaką bibliotekų raidai ir jų socialinių vaidmenų kaitai. Padiskutuosime apie bibliotekų institucinę tapatybę ir jos takumą. Paanalizuosime įdomius viešųjų bibliotekų veiklos pavyzdžius ir pasikalbėsime apie tai, kaip galima kurti tokias viešąsias erdves, kurios skatintų bendruomeniškumą ir bendravimą, leistų sprogdinti socialinius burbulus, padėtų žmonėms gyventi dialoge, o ne apsistatyti fizinėmis tvoromis ir išankstinių nuostatų barjerais.
Paskaitą ves sociologė, Ąžuolyno bibliotekos tyrėja, Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė Ieva Dryžaitė. Ieva Dryžaitė – rubrikos #SociologijosSkrynelė autorė, dirbusi ir dirbanti įvairiuose nacionaliniuose ir tarptautiniuose tyrimų projektuose (Kaip keičiasi vietos politiko vaidmuo savivaldoje: lyderystė, institucijos ir bendruomenės; Šeimos, nelygybės ir demografiniai procesai; COHSMO; Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka; Autizmui draugiškų bibliotekų tinklo diegimas; Operacija šeima; Kauno regiono viešųjų bibliotekų darbuotojų sveikatos stiprinimas; Bibliotekos Pažangai 2).
Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.