Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Susitikimas su knygų autoriumi Dailiumi Dargiu „Kriminalinis Kaunas 1990 – 2024-ieji”

424621569_782203380613916_2848674997522030215_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-03-05 18:15
Venue
Radastų g. 2
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Ąžuolyno biblioteka ir Dailius Dargis - mano knygos
Kaune gimęs, augęs ir ilgus metus praleidęs žinomas šalies kriminalinių knygų autorius, dokumentinių serialų ir vaizdo turinio kūrėjas Dailius Dargis po beveik penkerių metų sugrįžta į gimtąjį Kauną su išskirtiniu renginiu, pavadinimu „Kriminalinis Kaunas 1990 – 2024-ieji”.
Šiuolaikiškas modernios kriminalinės negrožinės literatūros autoriaus D. Dargio renginys bus pristatytas stilingomis foto, vaizdo instaliacijomis Ąžuolyno bibliotekos Žvaigždžių salės ekrane, jau kovo 5 d., 18.15 val.
„Šiemet „Knygų mugėje“ nedalyvausiu kaip savo kūrybą pristatantis autorius, neketinu važiuoti į turą po mažesnius Lietuvos miestelius. Bet noriu vieno tikrai gero ir itin kokybiško renginio savo gimtajame Kaune. Mieste, kuriame yra daugiausia mano ištikimų skaitytojų ir kiekvienas pristatymas sulaukia nemenko publikos susidomėjimo. Taigi, ir vėl žadu nustebinti susirinkusiuosius. Daug nesiplėsiu, o tiesiog padarysiu ir visiems parodysiu, kurie kovo 5-osios pavakarę atras savo brangaus laiko ir susirinks naująjį etapą pradėjusioje Ąžuolyno bibliotekoje, – kalbėjo D. Dargis. – Ši Kauno vieta man yra labai ypatinga, nes čia kadaise nemažai laiko praleisdavau senų laikraščių ir kitų spaudos leidinių skyriuje. Varčiau, analizavau, tikslinausi tai, ką gerokai iki manęs parašė kiti ano meto kriminalinėmis temomis rašę kolegos žurnalistai. Tuometinės publikacijos buvo žymiai įdomesnės ir išsamesnės nei tai ką pateikia dabartinė kolegų žurnalistų karta. Patikėkite, kas liečia kriminalines Kauno istorijas – tai sena ir bibliotekoje saugoma spauda visuomet kur kas labiau patikimesnė ir išsamesnė nei visagalis Google‘as“.
Po ilgą laiką trukusios tylos į Kauną vienai pavakarei sugrįžtantis D. Dargis surengs išskirtinį savo kūrybos ir naujausios knygos „Milijonieriaus testamentas meilės pinklėse“ pristatymo renginį, kurį moderuos populiarių knygų autorė kaunietė Kamilė Birgė. Taigi, tikrai netrūks kaunietiškų akcentų.
2023 m. spalio viduryje pasirodžiusi dešimtoji D. Dargio knyga „Milijonieriaus testamentas meilės pinklėse“ – pirmasis verslo detektyvas apie tai, kaip užvaldomas šimtamilijoninis turtas pašalinus net pačius artimiausius – žmoną, su kuria pragyventa daugiau nei keturis dešimtmečius, vienintelį sūnų, draugus bei artimuosius, ir pasiekiama, kad viskas, kas buvo uždirbta ir sukaupta, atitektų kai kam iš šalies.
Ir tai pirmoji D. Dargio knyga, kurią norėta nupirkti dar neišleidus, o vėliau ir grasinta.
DAILIUS DARGIS (gim. 1978 m.) – rašytojas, žurnalistas, knygų leidėjas. Per 12 veiklos metų išleido net 9 knygas – „Tikroji Daktarų istorija“, „Kruvinasis mafijos maršrutas“, „Vilniaus bomberio išpažintis“, „Mafijos kronikos“, „13 tamsaus lietuviško verslo paslapčių“, „Juodosios mafijos našlės“, „Kriminalinė Agurkinių odisėja“, „Holivudo monstras iš Lietuvos“, „Kamuoliniai prie bausmės linijos“.
Debiutinė jo knyga „Tikroji Daktarų istorija“ ir šeši jos leidimai iki šiol parduota daugiau nei 160 tūkst. egzempliorių tiražu. Autorius publikuoja straipsnius Delfi plius portale, vaizdo siužetus – Contribee ir YouTube platformose. Kad D. Dargio darbai sulaukia nemažo auditorijos susidomėjimo, patvirtina ir sekėjų skaičiai socialinėje medijoje – YouTube (daugiau nei 40 000), Facebook puslapyje Dailius Dargis – mano knygos (daugiau nei 24 000).
Maža, to praėjusiais metais be dešimtosios knygos pristatymo D. Dargis sukūrė ir pateikė vieną žiūrimiausių Lietuvoje kriminalinės dokumentikos serialų – „Remyga“ (rodomas platformoje Go3Lietuva). Jame pasakojama apie vieną garsiausių ir skandalingiausių šalies kovinio sporto atletų Remigijų Morkevičių, kuris prie savo namų Kaune, Šilainiuose buvo nušautas 2016 – ųjų gruodį, kone Kūčių išvakarėse. Didžiulį rezonansą sukėlęs tarptautinio bušido čempiono nužudymas neatskleistas iki šiolei.
Renginio metu skaitytojai turės galimybę įsigyti naujausią D. Dargio verslo detektyvą „Milijonieriaus testamentas meilės pinklėse“ su autoriaus parašu bei Jums skirta dedikacija.
Maloniai lauksime atvykstant!
Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.