Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Skaitymo iššūkis "Tėti, paskaityk mums"

419707927_765394495625103_173383346803692267_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-02-08 10:00
Venue
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, vykdydama skaitymo skatinimo iniciatyvas, rengia iššūkį tėčiams, seneliams, krikšto tėčiams, globėjams ir pradeda vykdyti aktyvų garsinių skaitymų ciklą ,,Tėti, paskaityk mums“. Kartu su nacionaliniu skaitymo ambasadoriumi rašytoju Justinu Žilinsku kviečiame kiekvieną ketvirtadienį atvykti į Nacionalinę biblioteką, kur, pasikvietę žinomą asmenybę, populiarinsime skaitymo balsu tradiciją.
Šiais skaitymais siekiama įkvėpti ir paskatinti tėčius bei kitus vyrus prasmingai leisti laiką kartu su vaikais, padėti atrasti mažiesiems knygos pažinimo džiaugsmą. Taip pat atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą bendruomenėje ir šeimoje.
Specialistai vieningai sutaria, kad tėčių (ar jų vaidmenį atliekančių vyrų – globėjų, senelių, šeimos draugų ir kitų) įsitraukimas į skaitymo procesą teigiamai veikia vaikų kognityvinius gebėjimus, mokymąsi, savivertę, ugdo empatiją, gyvenimiškus ir socialinius įgūdžius. Vaikai jaučiasi labiau globojami, palaikomi ir įtraukti į gyvenimo procesus. Jie būna geriau pasiruošę eiti į mokyklą, pradėję ją lankyti, geriau mokosi. Deja, neretai vyrai skaitymo veiklą palieka mamoms.
Skatiname tėčius aktyviau įsitraukti į skaitymo procesus, taip sukuriant abipusę naudą sau ir vaikui. Jūsų lūpose tekstas atgis ir nušvis tik jūsų turėtų patirčių spalva, kurią perteiksite mažiesiems klausytojams. Ir būsite sužavėti jų dėkingumo!
Į pirmąjį susitikimą kviečiame jau sausio 18 dieną. Susitikimai vyks 10 val. Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente.
Renginių ciklas yra Skaitymo skatinimo programos iniciatyvos ,,Tėčiai skaito vaikams“ dalis.
Grupėms būtina registracija el. paštu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. arba tel. (8 5) 239 8561.