Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Rašytojas Benas Bėrantas skaito tau trumpas istorijas iš knygos "Pirštų galiukais" | Vyninė "Kalba žmonės"

422917306_926354856012622_2120780560075513523_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2024-02-06 19:00
Venue
Manufaktūrų g. 7
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Benas Bėrantas
„Kelias sekundes nežinojom, ką vienas kitam sakyti, nors kadaise iki užkimimo per naktis pasakodavom savo gyvenimus, o susirašinėjimus pavertus laiškais jie užgrūstų visą butą be galimybės ištrūkti.“
Iš novelės „Butelis“
Žiemos vakarai vos juntamai traukiasi, bet juose dar tikrai telpa ne viena istorija. Nes net ir trumpiausia istorija nusipelno būti papasakota. Vasario 6 d. (antradienį) 19 val. rašytojas Benas Bėrantas kviečia jaukiam susitikimui į vyninę „Kalba žmonės“ (Manufaktūrų g. 7), kurioje skaitys noveles iš knygos „Pirštų galiukais“ bei papasakos apie įkvėpimo gaudynes ir knygos atsiradimo užkulisius. Švelniai ir romantiškai. Kartais su lengva šypsena ir visada poetiškai.
Vyninės šeimininkas Mantas Žemaitis pakvies išsirinkti kūriniams labiausiai tinkantį gėrimą, o aktorė, dainų autorė Eglė Ancevičiūtė vakarą prakalbins dainomis pritardama sau akustine gitara.
Ateikit su mylimaisiais, bičiuliais ar pakvieskit save į pasimatymą. Atvirai pabendrauti ar tyliai pasiklausyti kamputyje. Taip, kaip labiausiai norėsis.
Įėjimas nemokamas. Pirmiesiems trims taurę gėrimo užsisakiusiems svečiams – knyga „Pirštų galiukais“ dovanų. Po renginio knygą su autografu bus galima įsigyti už specialią kainą.
Benas Bėrantas yra trumpų istorijų rašytojas, o „Pirštų galiukais" – pirmoji jo knyga suaugusiems skaitytojams. Benas taip pat žinomas kaip devynių knygų vaikams autorius, jos išverstos į trylika užsienio kalbų. Šiuo metu gyvena Vilniuje, šalia Vilnelės. Dirba leidybos agentu, todėl daug keliauja po pasaulį. Mėgsta stebėti žmones, o jų santykiai jam yra viena įdomiausių temų.