Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Knygos "Sibiro tremtiniai - laisvės kovotojai" pristatymas

395453473_720068856826879_634902sss0440338304715_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2023-11-23 18:00
Venue
Konstitucijos pr. 22
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Nacionalinė dailės galerija
Lapkričio 23 d., 18 val. NDG auditorijoje vyks fotografės Claudijos Heinermann naujausios knygos iš trilogijos „Sibiro tremtiniai“ paskutinės dalies „Sibiro tremtiniai – laisvės kovotojai“ pristatymas.
Renginyje dalyvaus Nyderlandų Karalystės ambasadorius Lietuvoje dr. Jack Twiss Quarles van Ufford, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyriaus vadovas Gintaras Česonis ir knygos autorė Claudia Heinermann. Renginį moderuos Živilė Kropaitė-Basiulė.
Trilogija „Sibiro tremtiniai“ yra antrasis vokiečių ir olandų fotografės fotoprojektas apie tragišką XX a. Baltijos šalių patirtį. 2015 m. Claudia Heinermann išleido didelio atgarsio sulaukusią fotografijų knygą „Wolfskinder. A Post-War Story“ (Vilko vaikai. Pokario istorija), kurioje pasakojamos Antrojo pasaulinio karo metais pas Lietuvos ūkininkus prieglobstį radusių našlaičių iš Rytų Prūsijos istorijos.
Claudia Heinermann yra pasiaukojanti ilgalaikių mokslinių dokumentinių projektų kūrėja. Ją domina XX a. karų ir genocidų istorija ir jų pasekmės, yra įgyvendinusi fotografinius tyrimus apie Ruandą, Srebrenicos žudynes ir kitas XX a. karų tragedijas.
Nuo 2016 m. Claudia Heinermann kuria trilogiją „Sibiro tremtiniai“ apie sovietinio režimo trėmimus iš Baltijos šalių į Sibirą. Trijose dalyse liudininkai pasakoja apie moterų ir vaikų trėmimus į atokias Sibiro vietoves, gyvenimą Gulago lageriuose, organizuotą pasipriešinimą sovietiniams okupantams ir Šaltojo karo pradžią.
Fotografė, rengdama knygą „Sibiro tremtiniai – laisvės kovotojai“, keliavo po Baltijos šalis, dokumentuodama ir rinkama informaciją apie keturiolikos pasipriešinimo kovotojų įspūdingas gyvenimo istorijas. Ji gilinosi į archyvus ir klajojo po girias, pokario metais tapusiomis partizanų slėptuvėmis.
Claudia Heinermann, kalbėdama apie trilogijos sukūrimo motyvus, sakė: „Niekas niekada nebuvo nuteistas už sovietų įvykdytus nusikaltimus žmoniškumui. V. Putino Rusijoje stalinizmo nusikaltimai ir vėl slepiami po kilimu. Todėl man taip svarbu išsaugoti istorijas, kurios nuo mūsų buvo slepiamos už geležinės uždangos. Jos turi būti išgirstos, kad prisidėtų prie teisingos istoriografijos“.
Renginys vyks lietuvių ir anglų kalbomis. Įėjimas nemokamas, be registracijos.
Daugiau informacijos: www.ndg.lt, tel. (370 5) 2122997, Claudia Heinermann tel. + 31-6-26830952, el. paštas: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.