Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Knygos "Neparašyta knyga" pristatymas ir susitikimas su autorėmis

375855986_261241539600735_7046664501451899684_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2023-09-23 13:00
Venue
J. Radvilos 3
Biržai, Lietuva
Organizuoja
Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešoji biblioteka
Kviečiame į geštalto terapeutės Daivos Žukauskienės ir mitybos specialistės Olgos Pakalniškienės knygos „Neparašyta knyga“ pristatymą Viešojoje bibliotekoje.
Ši knyga, tai daugelio moterų išpažintis, sudėta į vienos moters lūpas. Moters, kuri yra tokia, kaip tu: dvejojanti dėl savo vietos po saule, kenčianti, abejojanti, siekianti pokyčių ir, svarbiausia, meilės. Moters, kuri savyje talpina visą moterų giminės istoriją.
Apie knygos autores:
Daiva Žukauskienė – geštalto terapeutė, trenerė ir lektorė. Darbinė patirtis psichikos sveikatos, pedagogikos, emocinio intelekto ugdymo srityse. Veda biblioterapijos, geštalto terapijos ir savęs pažinimo moterų stovyklas. Knygos „Skolinta iliuzija“ bendraautorė.
Olga Pakalniškienė – mitybos specialistė, pirmųjų Lietuvoje ketogeninės mitybos mokymų autorė, sveikos gyvensenos seminarų, renginių, mokymų kuratorė ir lektorė. Savo tinklaraštyje „Būk kietas su keto“ dalinasi įžvalgomis apie mitybą, sveikatinimą, pagrindines šiuolaikinio žmogaus savijautos problemas ir gyvenimo kokybės gerinimo būdus.
Rašytoja, prozininkė, Lietuvos rašytojų sąjungos narė Rasa Aškinytė rašo, kad tai „viena iš tų knygų, per kurias į darbą eini neišsimiegojęs. Joje tiek visko daug – skausmo, nuogos kančios, bandymo išgyventi, pastangų, vilties, šviesos. Ir laiminga pabaiga. Laiminga tiek, kiek gali būti. Vidus ir išorinis kiautas, kurį veikėja renkasi parodyti terapeutui.“
Neuroedukatorė, geštalto psichoterapijos praktikė Žydrė Dargužytė-Černiauskė teigia, kad „knyga „Neparašyta knyga“ neabejotinai puikuosis tarp geriausių lietuvių autorių psichoterapinių-psichologinių knygų. Joje itin drąsiai, sakyčiau, be „nuskausminamųjų" apjungtos ir literatūrinės, ir psichologinės plotmės – asmenybės susidvejinimas (kai trauma tarsi „perskelia" žmogų į keletą asmenybių – griežtą ir stiprią Saliutę bei aukštu libido, patrauklumu, empatija ir grožiu apdovanotą Ievą); dvigubų standartų pasaulis (knygos herojė miega su emociškai šaltu Gabrieliumi, bet jaučia nenumaldomą priklausomybę elektroniniam susirašinėjimui ir nuotoliniam flirtui su Tomu – žmogumi iš internetinės erdvės); valgymo sutrikimai, gyvenimo prasmės paieškos, asmeninės ir grupinės psichoterapijos lankymas.“
*Renginio metu gali būti fotografuojama ir (ar) filmuojama. Nuotraukos ir (ar) vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose, medijos priemonėse.