Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

„Pasivaikščiojimai su Liezi. Žmogaus pašaukimo slėpinys daoistinėje pasaulėjautoje“ pristatymas

362274993_662723355892218_5078663037925252641_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2023-08-03 17:00
Venue
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Kviečiame į profesoriaus Romualdo Dulskio knygos „Pasivaikščiojimai su Liezi. Žmogaus pašaukimo slėpinys daoistinėje pasaulėjautoje“ pristatymą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Renginyje dalyvaus ir autorių kalbins filosofė, humanitarinių mokslų daktarė Bronė Gudaitytė.
„Pasivaikščiojimuose su Liezi“ autorius aptaria vieną pamatinių senųjų daoistinių tekstų – Liezi (列子), dar vadinamą Paprastumo ir tuštumos tikruoju klasiku arba Tobulos tuštumos klasiku.
Liezi, tikr. Lie Yukou, apie 4 amžių prieš Kristų Džengo karalystėje gyvenęs (dab. Henano provincija) senovės kinų mąstytojas. Apie gyvenimą žinoma nedaug, teigiama, kad buvo atsiskyrėlis. Kinijos filosofinė tradicija jam priskiria vieno svarbiausių daoizmo veikalų Liezi autorystę.
Nepaisant to, kad Dao nėra personifikuota dievybė, ir galbūt kaip tik dėl to, daoizmo mokymas ir praktika nepaprastai žavi šiandienį Vakarų kultūros žmogų. Sąmojingi ir šmaikštūs Liezi pasakojimai prabyla tiek į vaiką, tiek į suaugusįjį. Pasakojimai tokie nesudėtingi, kad juos gali suprasti kiekvienas žmogus, o sykiu tokie daugiasluoksniai, jog verčia susimąstyti didžiausius išminčius.
Prof. R. Dulskis – teologas, religijotyrininkas, ekumenistas, sinologas, mąstytojas, habilituotas teologijos mokslų daktaras, kunigas. Ilgametis Vytauto Didžiojo universiteto profesorius, Akademinės krikščionybės ir religijų dialogo instituto vadovas. Daugelio mokslinių straipsnių lietuvių, anglų, vokiečių, lenkų, kroatų kalbomis ir knygų „Maldos teologija ir pašaukimai“ (2007), „Ekumeninė krikščionybė. Krikščioniškasis pašaukimas protestantizme“ (2011), „En Gedžio meilės sodai. Giesmių giesmės homilijos“ (2013), „Ekumeninė krikščionybė. Dieviškasis žmogaus pašaukimas Rytų krikščionybėje“ (2016), „Konfucijus ir Kristus“ (2018), „Evangelija pagal Konfucijų“ (2021) autorius.