Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Leidyklos „Libra Memelensis“ 30-mečio minėjimas ir knygos pristatymas

358605629_655738073258926_5414366047152736872_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2023-07-12 18:00
Venue
Šlaito g. 10A
Giruliai, Lietuva
Organizuoja
Girulių biblioteka ir Klaipėdos miesto savivaldybės I.Kanto viešoji biblioteka
Vasarotojus ir miesto svečius, miesto patriotus ir uostamiesčio istorinės atminties puoselėtojus liepos 12 d. 18.00 val. kviečiame į Klaipėdos leidyklos „Libra Memelensis“ prasmingo darbo ir tarnystės savajam miestui 30-mečio paminėjimą ir knygos „VIKTORIJOS viešbučio paslaptys“ pristatymą, kuris vyks Klaipėdos m. sav. Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos GIRULIŲ padalinyje (Šlaito g. 10 A).
Dar viena graži proga – kraštotyrininkas, leidėjas, kultūrinės veiklos misionierius Kęstutis Demereckas jau 50 metų gyvena Klaipėdoje ir puoselėja miesto kultūrinę atmintį lygiai taip pat, kaip tai darė Johanesas Karolis Zembricikis (Johannes Karol Sembritzki), Wilhelm Ernst Beerbohmas ir kiti šio krašto iškilūs žmonės. Pokalbį moderuos I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė.
Leidėjo Kęstučio Demerecko dėka šiandien turime savojo miesto biografiją lietuvių kalba – fundamentaliausią miesto istorijos tritomį. Leidykla „Libra Memelensis“ 2002-2011 metais išvertė ir išleido Johaneso Zembrickio knygas: „Klaipėdos karališkojo Prūsijos jūrų prekybos miesto istorija“, „Klaipėda XIX amžiuje“ ir „Klaipėdos apskrities istorija“. Klaipėdos miesto istorijos tritomis, kurį vaistininkas, uostamiesčio istorijos puoselėtojas J. Zembrickis parašė 1900 – 2018 metais. Šios knygos yra tiltas tarp praeities ir dabarties, leidiniai, kuriuos savo bibliotekoje galėtų turėti kiekvienas klaipėdietis.
Kęstutis Demereckas parašė ir išleido ne vieną dešimtį knygų Mažosios Lietuvos ir Klaipėdos istorijos tema: „Žvejyba pamaryje XVI–XX a.“ „Klaipėdos uostas“ , „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO istorija“, „Baltijos laivų statykla“, „Klaipėdos dvarai“, „Klaipėdos fachverkas“, „Jūrininkų rengimas Lietuvoje jūreivystės istorijos retrospektyvoje“, „Klaipėdos nafta: Trys istorijos“, „Julius Liudvikas Vyneris: Biografijos bruožai“, „Šilutės ir Pagėgių krašto dvarai“, „Klaipėda 1945–1965...“, „Klaipėdos bauhauzas: Modernizmo architektūra“, „Klaipėdos istoriniai želdynai ir parkai“, „Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos BEGA istorija“, „Klaipėda senuose žemėlapiuose“, „Vakarų laivų gamyklos istorija 1969–2019“, „Klaipėdos vaizdų albumas“, „Kretingos krašto praeities vaizdai“, „Nemuno delta: penkių šimtmečių akimirka“, „Viktorijos“ viešbučio paslaptys (2022). Parengė albumus apie Neringą, Klaipėdą, Palangą, Kretingą, Šilutę, Kuršių neriją, Rusnę, Žemaitiją, Karaliaučių.
Vakaro metu prisiminsime svarbiausius leidyklos nuveiktus darbus, aptarsime naujausią knygą „VIKTORIJOS viešbučio paslaptys“ ir kitus leidinius. Bus eksponuojama knygų paroda. Galėsite ne tik pavartyti knygas, kurias per tris dešimtmečius išleido ši leidykla, bet ir įsigyti leidinių ar atvirukų su Klaipėdos vaizdais.