Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Knygos „Laisvės alėja. Almanachas“ pristatymas

Category
Literatūrinis renginys
Date
2023-05-10 18:00
Venue
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, Laisvės al. 57
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka

Dalyvaus almanacho sudarytoja dr. Elena Suodienė, almanacho redaktorė Liudmila Riabenko-Zonn, almanacho lietuvių literatūros konsultantė Leonida Kriščiūnienė, almanacho lietuvių kalbos konsultantė Laima Debesiūnienė, almanacho analitikas Georgij Batist.
Literatūros almanachas „Laisvės alėja“ – daugiakalbis ir įvairiapusis balsas Lietuvos kultūros tekste. Šio leidinio misija – skleisti Lietuvos, o ypač kauniečių meninę kūrybą. Almanachas siekia reprezentuoti Kauną kaip atvirą ir daugiakultūrį miestą, kur Lietuvos rusų literatūra suvokiama kaip integralusis kultūros segmentas ir kartu begalinių kultūros plotmių dėmuo.
Šiame leidinyje ypatingą vietą užima Antano Suodžio romanas „Kosminės gėlės“. Tai meilės kupinas pasakojimas, skirtas Lietuvai, jos istorijai ir Žmogui, kurį supa Vilties ir Šviesos kupinas pasaulis, esantis čia ir dabar, o begalinės Visatos jėgos Žmogų saugo ir gina, kad nepasiduotų, išliktų, siųsdamos gyvus stebuklus ir išaugindamos Kosmoso žiedus. Beatos Vyšniauskaitės vertimas į rusų kalbą pasižymi įtaigia, plaukiančia ir labai gyva kalba bei žada atsipalaidavimą nuo praeities išgyvenimų, katarsį šviesos ir grožio akivaizdoje kiekvienam prie jo prisilietusiam skaitytojui.
Antanas Suodys – edukologijos magistras, knygų „Vienas“ ir „Meninio vertimo laboratorija“ autorius. Pagal autoriaus kurtą scenarijų pastatytas trumpo metražo filmas „Perlas“ Lietuvos kino festivalyje „Sidabrine gervė“ buvo nominuotas trijose pozicijose – geriausias scenarijus, geriausias režisierius, geriausias pagrindinio vaidmens atlikėjas (2008). Tarptautinio literatūros festivalio „Baltijos Gamajūnas“ auksinis laureatas.