Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Kitoks knygos „Mokytojas“ pristatymas (su mokytoju-rašytoju K. Klimu ir mokytoju-komiku J. Visicku)

337385775_1592820501192696_3201750268140576746_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2023-04-03 18:00
Venue
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvių kalbos mokytojas ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Knyga „Mokytojas“ pirmą kartą pristatyta sausakimšoje Vilniaus knygų mugės salėje, o balandžio 3 d., pirmadienį, 18.00 val. autorius kviečia į Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką (Renginių erdvę).
Kad nereikėtų kartoti to, kas daugeliui jau girdėta, pristatymo formatas kitoks – dviejų pedagogų pokalbis. Apie knygą, darbą mokykloje ir gyvenimą pasakos mokytojas-rašytojas Karolis Klimas ir mokytojas-komikas Justinas Visickas. Abu jie pirmą ir kol kas vienintelį kartą susitiko knygų mugėje, todėl toks pokalbis – tikra improvizacija. Kas išeis iš šio netikėto dueto? Ateikite ir pamatysite!
KAROLIS KLIMAS – tinklaraščio „Lietuvių kalbos mokytojas“ kūrėjas ir knygos „Mokytojas“ autorius, manantis, kad mokykloje reikia skaityti ne tik Maironį.
JUSTINAS VISICKAS – tikybos mokytojas ir komikas, teigiantis, jog humoras – viena iš pagrindinių savybių darbe su mokiniais.
 
„Mokytojas“ jau daugiau nei mėnesį yra viena perkamiausių knygų puslapyje knygos.lt. Tai – neįprasto žanro grožinis kūrinys apie dvejus darbo gimnazijoje metus, kuriuos įrėmina (nebe)jauno, savęs ieškančio žmogaus istorija. Ji skirta ne tik esamiems ar būsimiems pedagogams, 11-12 klasių mokiniams ir jų tėvams. Bet VISIEMS, kurie domisi literatūra, nori (iš naujo) atrasti žymiausius užsienio ir lietuvių autorius, pažvelgti į nepagražintą darbo mokykloje realybę. Tai knyga apie mokytoją ne tik mokytojams!
Įsigyti knygą galima knygos.lt pardavimų vietose, knygynuose „Vaga“, „Pegasas“ arba užsisakyti internetu (pigiausia): https://www.knygos.lt/lt/knygos/mokytojas/
Renginiu Mažvydo bibliotekoje pradedamas knygos „Mokytojas“ pristatymo po Lietuvą turas. Maršrutą ir pristatymų datas rasite feisbuko puslapyje „Lietuvių kalbos mokytojas“.