Instagram KA2024

LLA Members

 

LLA mission

  • To represent and defend the interests of publishers in Lithuania and abroad.
  • To cultivate cultural publishing.
  • To take care of the professional development of the members of the association.
  • To popularize and disseminate Lithuanian literature.
  • To cooperate with the state institutions of Lithuania and the European Union.
  • To encourage reading of cultural and valuable literature.
  • To initiate research.
  • To organize cultural, literary, book art, reading, civic events.
  • To coordinate publishers' participation in national and international book fairs and other international events.

Istorinio romano apie Kotryną Jogailaitę „Karo nuotaka“ pristatymas

336771462_590980736279482_8258899053786122451_n
Category
Literatūrinis renginys
Date
2023-03-29 18:00
Venue
Arsenalo g. 3A
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Alma littera
Visi žino Pelenės pasakos motyvus, bet mažai kam girdėta nemylimos dukters, vėliau tapusios Švedijos karaliene, Kotrynos Jogailaitės istorija. Kviečiame susitikti kovo 29 d., 18 val. Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje (Arsenalo g. 3A Vilnius) vyksiančiame Ilonos Skujaitės knygos „Karo nuotaka“ pristatyme ir prisiliesti prie praeities paslapčių. Į dienos šviesą iškilsiantis Holivudo nuotykių trilerį primenantis siužetas vienu metu ir stebins, ir žavės, ir paliks be žado, o renesanso muzikos ir šokių ansamblio „Banchetto musicale“ pasirodymas primins, kad Kotryna Jogailaitė gyveno ne tik karų, intrigų, bet ir išskirtinės kultūros laikais.
? Solidų romaną sudaro du lygiagretūs pasakojimai apie Kotryną Jogailaitę ir jos vyrą Švedijos princą bei Suomijos kunigaikštį Joną Vazą. Tai dvi virpančios meilės ir karo gijos, susipinančios į intriguojamą dramą, kupiną aistros, išdavysčių ir kovos dėl valdžios. Karalaitė Kotryna Vilniuje gyveno nepastebima ir mažai kam reikalinga, tačiau įsiliepsnojus žiauriam karui su Maskva, ji tapo kone geidžiamiausia nuotaka Europoje. Ne kartą patyrusi skaudžią išdavystę, išgyvenusi karo siaubą ir asmenines dramas ji nepalūžo ir tapo Švedijos karaliene, gerbiama abiejose Baltijos jūros pusėse.
? Kaip autorei pavyko atskleisti sudėtingą Kotrynos Jogailaitės asmenybės portretą? Kodėl dėmesio centre atsidūrė būtent ji? Kokie istoriniai faktai labiausiai nustebino ir ko galime pasimokyti iš šios išskirtinės moters? Atsakymus kviečiame išgirsti autorės Ilonos Skujaitės ir ją kalbinsiančios istorikės bei visuomenininkės Lukos Lesauskaitės pokalbyje.
? Pristatymo metu galėsite ne tik išgirsti autorės mintis, bet ir įsigyti knygą su jos autografu.
 
Nekantraujame susitikti!